Historische Kring Angeren

Ommetje Angeren QR19 Hoge Weg

Terug naar de startpagina

 

Tik op bovenstaande figuur voor een gesproken toelichting (ien ut Angers)

 

of lees verder

 

We bewandelen de straat met de naam ‘Kamervoort’. De naam Kamervoort is afgeleid van twee elementen. ‘Voort’ komt van doorgang of een doorwaadbare plaats. Kamer is afgeleid van Camere, wat zoveel wil zeggen als voorzien van een gewelf, of van een stookplaats, of van een gevangeniscel. Boerderij Kamervoort (waar we overigens tijdens deze route niet langs komen) heeft ze alle drie.

 

Lang voordat de Kamervoort een voor Angeren belangrijke verbindingsweg werd, was de Hogeweg dé verbinding tussen Angeren en (richting) Bemmel. Deze weg ligt – zoals de naam al aangeeft – een stukje hoger dan de omliggende landerijen en was, zeker in de tijd dat de afwatering nog niet zo goed was, een betere optie om met ‘droge voeten’ de bestemming te bereiken.

 

 

Vervolg van de route

 

 

 

De route kan rechtsom (met de klok mee) worden gelopen

 

 

We vervolgen de route via de Kamervoort, die aansluit op de Iepenstraat, en bereiken het kruispunt waar we tegen het huis aankijken dat de naam ‘Liefkenshoek’ draagt. Daar is de volgende QR-locatie.

 

of

 

  

De route kan linksom (tegen de klok in) worden gelopen

 

 

We vervolgen de route via de Kamervoort, tot aan de eerste zijstraat links. Dit is het Gendtse Pad. Hier bevindt zich de volgende QR-locatie.

 

Klik op de pijl om naar de volgende (rechtsom) of de vorige (linksom) pagina te gaan